Vila Blog

AERIAL YOGA NEDİR?

Aerial yoga; hamak yogası, anti gravity yoga ya da fly yoga isimleriyle de bilinir. Klasik Hatha Yoga pozlarının tavandan sarkan birkaç metrelik kumaş yardımıyla yapılmasıdır. Hamağın hareketli olması sebebiyle dengede kalabilmek için sürekli merkez kuvveti kullanmayı sağlar ve odaklanmayı arttırır. Duruş bozuklukları ve kapalı omuzları düzeltmede hızla yarar sağlar. Vücuda olan güveni arttırır, cesareti ortaya…

FASYA NEDİR?

Fasya, kas ve iç organları saran ve birbirine bağlayan, tüm dokuları bir arada tutan 3 boyutlu, örümcek ağına benzer biyolojik bir kumaştır.  Yapışık bir fasya keçe gibi tabir edilebilir.  Sağlıklı bir fasya ise , jel/solüsyon kıvamındadır.  Fasyadaki yapışıklıklar bedende ağrıya sebep olabilir. Hatta fasya tüm bedeni bir kazak gibi sardığı için bu ağdaki herhangi  bir…

MEDİTASYONUN DETAYLI TARİFİ

Meditasyon kelimesinin anlamını açıklayarak konuya başlayabiliriz. Meditasyon; derin düşünmemizi sağlayan, iç huzuru, dingin bilinç hallerini elde etmeyi ve öz varlığa ulaşmayı sağlayan bilinçli bir odaklanma tekniğidir. Aslında düşünme zihnen düşünme değil de hiçbir şey düşünmeksizin gerçekleşen derin düşünmedir. Bu tanımlar kulağa kafa karıştırıcı gelebilir ya da içten içe bir şeyleri düşünmeden nasıl düşünebiliriz diyebilirsiniz. Teoride…

BASIŞ BOZUKLUKLARI VE PİLATES

İnsan iki ayağı üzerinde duran ve hareket eden bir canlıdır. Vücudun biomekanik dengesi iki ayağın da yere düzgün ve dengeli basmasına bağlıdır. Basmada bir bozukluk olduğu durumlarda vücut ağırlığı dengeli dağılamayacağı için ayak ağrısı dışında dizde, belde, boyunda ve daha birçok bölgede ağrılar ortaya çıkabilir. Basma bozukluğu tedavi edilmediği durumlarda uzun vadede saydığımız bu eklemlerde…

KİFOZ NEDİR?

Omurga; boyun bölgesindeki cervical, sırt bölgesindeki torakal, bel bölgesindeki lumbar, leğen kemiği bölgesindeki sakral ve coccygeal vertebralardan oluşur. Omurganın doğal kavisi gereği sırt ve kalça bölgesi hafif şişkin, boyun ve bel bölgesi ise hafif çukurdur. Omurganın torakal (sırt) bölümündeki eğimin 50-55 dereceden fazla olması extreme kifoz olarak tanımlanır. Kifoz (kamburluk) doğuştan olabileceği gibi yaşanan bazı…

NEDEN PİLATES YAPMALIYIZ?

Joseph Pilates tarafından geliştirilen bu disiplinin asıl adı ‘Kontroloji’ dir.  Yıllar sonra Joseph Hubertus Pilates’ e minnettarlığımızı gösterebilmek adına Pilates demeye başlamışız ve terminolojiye böyle yerleşmiş. Yani aslında Joe yarattığı bu muhteşem sisteme kendi soyadını verecek kadar egoist değilmiş, biz saygıda kusur etmemişiz 🙂 Farkındalık Pilatesi vücut farkındalığını geliştirmek için yapıyoruz.  Farkındalık geliştikçe günlük hayatımızda…

YULAFLI ENERJİ BARI TARİFİ

Yulaflı enerji barlarını biz çok seviyoruz ve vakit buldukça stüdyoda pişirip öğrencilerimize ikram ediyoruz 🙂 Hem tok tutuyor hem de tatlı krizlerine düşük kalorili bir çözüm oluyor. Tarifini isteyen çok öğrencimiz olmuştu, buyrunuz 🙂 Malzemeler; 100 gram yulaf ezmesi 1 yumurta (isteğe bağlı sadece beyazı kullanılabilir) 1 avuç ceviz (ya da badem) 1 avuç kuru…

HAMİLELİK DÖNEMİNDE PİLATES

Hamile pilatesi olarak adlandırılsa da aslında hamilelik döneminde egzersiz olarak düzeltilmelidir. Pilates, merkezden(power house tan) başlayarak en derindeki kasları aktive eden bir disiplindir. Ancak hamilelik döneminde karın kasları aktif kullanılamadığından power house’dan bahsedilemez. Ayrıca pilatesin bir diğer prensibi olan esneklik ilkesi, hamilelik döneminde belli sınırlarda uygulatılmalıdır. Bu dönemde relaksin hormonu artış gösterdiğinden hamileye büyük esneme…